Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Δεν τρέχει τρέχει τρέχει το νερό

Αυτός που έγραψε το "χωρίς νερό μπορώ, χωρίς εσένα όχι" ή πολύ ερωτευμένος ήταν ή καμήλα!!!
Όχι. Δεν θα σας γράψω για την πολυτιμότητα του νερού στον ανθρώπινο οργανισμό ούτε για το φαινόμενο της λειψυδρίας. Θα αναλύσουμε το φαινόμενο "διακοπή νερού", τις επιπτώσεις του στον σύγχρονο πολιτισμένο άνθρωπο αλλά και μέτρα πρόληψης πανικού.
Διακοπή νερού:  Είναι η στιγμή που πας στο μπάνιο και συνειδητοποιείς  πως η ποσότητα ύδατος περιορίζεται σε αυτήν που έχει ξεμείνει στις σωληνώσεις.
Σσ. Βάσει στατιστικών οι διακοπές νερού συμβαίνουν την ώρα  έχεις βάλει πλυντήριο, έχεις λερωμένα χέρια  ή θες να πας "προς νερού σου". Και κάπου εκεί φρικάρεις.


Συνήθως μια διακοπή νερού μας πιάνει απροετοίμαστους. Να τι μπορούμε να κάνουμε για προλάβουμε τα χειρότερα.

  • Εμφιαλωμένα μπουκάλια με νερό θα μας ξεδιψάσουν και θα μας χρησιμεύσουν για το μαγείρεμα. (Τα μπουκάλια καλό θα είναι να τα φυλάσσουμε σε σκιερό σημείο. Ιδίως τα πλαστικά μπουκάλια, τα οποία μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο απελευθερώνουν ουσίες τοξικές για τον οργανισμό.)
  • Χρησιμοποιημένα μπουκάλια και μπετόνια με νερό μπορούν να φανούν χρήσιμα τουλάχιστον για τις πρώτες ανάγκες όπως το πλύσιμο των χεριών και αντικαθιστούν το καζανάκι.(Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε κάτω από το ντουλάπι κάπου εκεί δίπλα στο καθαριστικό). 
  • Υγρά μαντηλάκια, υγρομάντηλα, μωρομάντηλα ή όπως αλλιώς τα λένε. Κάνουν για τα πάντα και συνήθως απολυμαίνουν.
  • Κλείνουμε οποιαδήποτε συσκευή χρειάζεται νερό και λειτουργεί, όπως για παράδειγμα πλυντήριο πιάτων ή ρούχων, γιατί υπάρχει κίνδυνος να πέσει θύμα της διακοπής. Η καλύτερη λύση είναι να ξαναβάλουμε την συσκευή σε λειτουργία μόλις επανέλθει το νερό, και αφού πρώτα έχουμε βάλει το πρόγραμμα άντλησης - στράγγισμα.
  • Ανοίγουμε μια βρύση κάτω από την οποία έχουμε βάλει μια λεκάνη ή έναν κουβά. Όταν έρθει το νερό, θα το ακούσουμε και θα έχουμε και νερό για να ποτίσουμε ή να σφουγγαρίσουμε.
Τέλος αναλογιζόμαστε πόσο σημαντικό είναι το νερό στην καθημερινότητά μας, πως κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν την πολυτέλεια να το σπαταλούν και πως θα πρέπει να είμαστε πιο φειδωλοί στην κατανάλωσή του.
Δεν είναι 22 Μαρτίου σήμερα, το ξέρω, αλλά είπα να μοιραστώ μαζί σας... Ωχ. Με φωνάζει ο κουβάς. Ήρθε το νερό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου