Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Το μυστήριο της χαμένης κάλτσας

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι πρόβλημα έχουν οι κάλτσες κι έχουν τάσεις φυγής.
Ok! Δεν είναι μόνο οι κάλτσες. Στο σπίτι μας είδη όπως οι ομπρέλες, οι αναπτήρες και οι κάλτσες τείνουν προς εξαφάνιση. Και εντάξει τα δύο πρώτα. Χάνονται εκτός σπιτιού και ενίοτε ξαναφτάνουν στα χέρια μας. Τι γίνεται όμως με τις κάλτσες;

Άλλες φορές δεν προλαβαίνουν να μπουν στο πλυντήριο σε ζευγάρι. Τρυπώνουν κάτω από κρεβάτια, καναπέδες, πίσω από το πλυντήριο ή έστω ξεμένουν στα άπλυτα και πλένονται παράτυπα σε επόμενη πλύση.
Άλλες φορές δε, πλένονται ως ζευγάρι και μέχρι το μάζεμα έχουν πάρει διαζύγιο. Χωρίζονται στον κάδο του πλυντηρίου, πέφτουν στο μπαλκόνι και χρειάζονται ξανά πλύσιμο,  χάνονται στο άπλωμα και τις βρίσκεις τυχαία στο πεζοδρόμιο.
Και έρχεται η ώρα που τις μαζεύεις από την απλώστρα και βγαίνουν μονές. Πάλι! Και δεν θες να πιστέψεις πως το ζευγάρι δεν υπάρχει πια. Θες να τους δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία. Τι κάνεις;
Μια λύση που λειτουργεί για μας είναι αυτή:


Είναι ένας απλός πίνακας ανακοινώσεων - τόπος συνάντησης μοναχικών καλτσών. Ως τίτλος μπορούν να γραφούν διάφορα ευφάνταστα τύπου "Μόνη κάλτσα ψάχνει", "Καταζητείται", "Μόνη στο σπίτι"κλπ.
Τέλος, αν περάσουν κάποιες μέρες και δείτε πως η δεύτερη κάλτσα απλά δεν υπάρχει, μην την πετάξετε. Σε επόμενη ανάρτηση θα δούμε πώς να την κάνουμε χρηστική.
Αλήθεια, εσείς χάνετε κάλτσες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου