Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ρύζι - Υγρασία 1-0

Υγρασία: Είναι ο συνηθέστερος λόγος που πονάνε τα κόκαλά μας, φριζάρουν τα μαλλιά μας, αργεί να στεγνώσει το σφουγγαρισμένο πάτωμα, κλπ..
Για τους επιστήμονες, η υγρασία είναι η πυκνότητα του αέρα σε υδρατμούς. Για εμάς τους υπόλοιπους είναι απλά πηγή διαφόρων προβλημάτων.


Σενάριο 1ο
Μόλις ξύπνησες. Λες να κάνεις ένα καφεδάκι. Βάζεις τον βραστήρα να ζεσταίνει το νερό, παίρνεις κουταλάκι και πας να βάλεις ζάχαρη. Βυθίζεις το κουτάλι στην ζάχαρη, παίρνεις μια κουταλιά και συνειδητοποιείς πως μόλις δημιούργησες έναν κρατήρα. Καταραμένη υγρασία!


Σενάριο 2ο
Μόλις σέρβιρες. Πεινάς σαν λύκος. Λες να βάλεις λίγο αλατάκι στο φαγητό. Παίρνεις την αλατιέρα, την κουνάς... Τίποτα. Την χτυπάς στο τραπέζι... Τίποτα. Καταραμένη υγρασία!


Η λύση είναι μία! Ρύζι.

Χρειαζόμαστε ένα μικρό κομμάτι τούλι και μια κουταλιά του γλυκού ρύζι. Έτσι φτιάχνουμε ένα μικρό μπογάκι - αφυγραντήρα. Και αντίο υγρασία!


Επίσης
Την ζάχαρη μπορούμε να την έχουμε μέσα σε ένα ποτηράκι (μέσα στο βάζο της). Έτσι κάθε φορά που αδειάζει, βάζουμε στεγνό-καθαρό-γεμάτο ζάχαρη ποτηράκι και δεν κολλάει η ζάχαρη στις γωνίες του δοχείου.
Το αλάτι μπορούμε να το προστατεύσουμε αν δεν ρίχνουμε απευθείας πάνω από την κατσαρόλα αλλά ρίχνουμε την όποια ποσότητα σε ένα κουταλάκι. Έτσι και οι υδρατμοί δεν εγκλωβίζονται στην αλατιέρα, και δεν ρίχνουμε περίσσια ποσότητα στο φαγητό μας.

Για την συμβουλή ευχαριστώ τον φίλο μου Π. Το κάνει η μαμά του και πλέον το κάνω κι εγώ. Γιατί όχι κι εσείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου